מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון
תאורה למשרד

תאורה למשרד

רבים לא מודעים להשפעתה של תאורה על קצב העבודה, מצב רוחם של העובדים, תחושת הערות ותסמינים פיזיולוגיים שונים. מחקרים רבים מוצאים כי תאורה שאינה מתוכננת נכון ואינה הולמת את אופי העבודה במשרד מובילה לירידה בתפוקה ולעייפות פיזית ונפשית. תאורה לא נכונה גורמת לקושי להבחין בפרטים, למאמץ יתר של העין ולעומס על מערכת הראייה. בנוסף, סנוור או השתקפות התאורה על גבי תמונות או מסכי מחשב או פיזור תאורה לא אחיד יכול להוביל לעייפות, תחושה לא נעימה ובמקרים קיצונים גם לפציעות.

פעמים רבות, הארת המשרד מסתכמת בהצפת המשרד באור פלורסנט לבן ובוהק - וחבל. זוהי אמנם תאורה מספקת לעבודה המשרדית, אך היא יוצרת גם תחושת קרירות רבה, המשפיעה על היחס בין העמיתים לבין עצמם ועל יחסם למקום העבודה.
לתאורה משרדית תפקיד חשוב ביצירת האווירה ובחיזוק התדמית שמשדר העסק. משרד עורכי דין למשל יואר באופן סולידי ואילו ממשרד עיצוב יאיר את עצמו בגופים מודרניים ובאמצעות שימוש בגוף התאורה כמרכיב עיצובי בולט.

כיצד בוחרים גופי תאורה למשרד?

את התאורה המרכזית בחדרים מומלץ לבסס על נורות LED ,T5 , PL. נורות אלה מציעות תאורת שטיפה הומוגנית, אינן מרצדות, חסכוניות בצריכת החשמל ופליטת חום.
מומלץ לבחור גופי תאורה בעלי כיסוי חלבי אשר יעמעמו את אפקט הבוהק ואת ההשתקפות על גבי חלונות וצגי מחשב.
באזורים מסוימים במשרד, דוגמת דלפק הקבלה, פינת ישיבה או חדר המנכ"ל, חשוב לייצר אווירה אינטימית, חמה ומזמינה. שימוש בגופי תאורה גדולים בעלי צורות גאומטריות מעניינות יוכלו גם לספק את הנגיעה העיצובית הדרושה, לתחום באלומת אור את האזור המבוקש ולבדל את האזור משאר אזורי המשרד.
שימוש בתאורה נסתרת, הארת גבולות החדר (קירות) ושימוש בגופי תאורה צמודים -מספקים תחושה שהחדר גדול יותר מכפי שהוא בפועל.
מנורות עומדות או גופי תאורה תלויים רחבים יעניקו לחלל תחושה ביתית חמימה.
במידת הצורך מומלץ לתגבר את התאורה במנורת שולחן.

סגור
Loading
Go back to %1