מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון
תאורה ירוקה היא חשיבה חכמה על הסביבה ועל צריכת החשמל הביתית

תאורה ירוקה היא חשיבה חכמה על הסביבה ועל צריכת החשמל הביתית

מאווררי תקרה לעונת הקיץ

השימוש בתאורה חסכונית כבר אינו מגמה, כי אם עובדה קיימת.
משפחות רבות אימצו את התאורה הירוקה כחלק מאורח חיים אקולוגי או בשל החיסכון הכלכלי ארוך הטווח.


השימוש בנורות חסכוניות הפך נפוץ בעולם בכלל ובארץ בפרט בשל מודעות אקולוגית וצרכנית גוברת. המספרים מלמדים כי רק 10% מהאנרגיה הנצרכת על ידי נורת ליבון משמשת למאור ו-90% מהאנרגיה הנותרת הופכת לחום. הבזבוז הוא כפול, משום שפליטת החום הגבוהה מגבירה את תפוקות הקירור הנדרשות לחדרי הבית, ובתמורה גדלה גם צריכת החשמל.

נורות פלורסנטיות ו-LED הן התחליף הבולט והנפוץ לנורות הליבון. נורות פלורסנטיות יכולות לחסוך עד 80% מצריכת החשמל ובנוסף, להקטין באופן דרמטי את החימום העודף של החדר.
נורות לד יעילות אף יותר בניצול האנרגיה למאור והן פולטות פחות חום מנורות פלורסנטיות. נורות חסכוניות זמינות בצורות נפוצות: אגס, ספירלה, נר, גלוב, ספוט (דקרויקה) ועוד.

היבט נוסף וחשוב לא פחות הוא משך חיי הנורות החסכוניות. בעוד שמשך חייה של נורת ליבון הוא כ-1,000 שעות בממוצע, משך חייה של נורה פלורסנטית נע בין 6,000-15,000 שעות ושל נורת לד בין 15,000-50,000 שעות הארה. התוצאה המידית היא חיסכון כספי לצרכן וצמצום בכמויות הפסולת.

מאווררי תקרה לעונת הקיץ

תווית יעילות אנרגטית

על גבי אריזת הנורה מופיעה תווית אנרגיה המציינת את הדירוג האנרגטי של הנורה. טווח הדירוג האנרגטי מסומן באותיות A עד G, כאשר האות A מציינת את היעילות האנרגטית הגבוהה ביותר, והאות G את היעילות האנרגטית הנמוכה ביותר. יעילות אנרגטית היא היחס שבין תפוקת האור של הנורה (יחידות לומן) והספקה החשמלי (יחידות וואט). קיימים דגמים שונים של נורות פלואורסצנטיות קומפקטיות, המאופיינים בדירוג אנרגטי שונה זה מזה. כמובן שמומלץ לבחור בנורה בעלת הדירוג האנרגטי הגבוה ביותר - A.



לקטלוג המוצרים

סגור
Loading
Go back to %1